Pekka Simojoki
 

Pekka Simojoki

PEKKA SIMOJOKI on yksi tämän hetken tuotteliaimpia ja tunnetuimpia suomalaisia gospelmuusikoita ja hengellisten laulujen tekijöitä, joka on ollut tien päällä vuodesta 1979. Hän on kirjoittanut lukuisia rakastettuja lauluja, messuja ja musikaaleja. Yhteensä Simojoen lauluja on kertynyt yli 700.

Erityisesti yhteistyö runoilija ANNA-MARI KASKISEN kanssa on tullut tunnetuksi. Myös virsikirjasta löytyy heidän laulujaan. Heidän tunnetuimpia yhteisiä teoksiaan ovat Afrikkalainen gospelmessu, Liekit-musikaali, Meidän Messu, Hiljaisuuden messu, Partiomessu sekä koululaisten Jumis-laulut. Pekka Simojoki on tehnyt yhteistyötä myös muiden runoilijoiden kanssa ja kirjoittaa itsekin tekstejä.

Pekka Simojoen perustamia musiikkiryhmiä ovat Alabasteri, Afrikkalaista Messua toteuttanut Ruacana Band, Jakaranda -kuoro sekä tänä vuonna 30 vuotta täyttävä gospel-rock- yhtye Exit. Tällä hetkellä hän johtaa myös Riihimäkeläistä EtCetera -kuoroa. Hän on eri kokoonpanojen kanssa tehnyt yli 80 konserttivierailua maamme rajojen ulkopuolelle kaikissa maanosissa.

Pekka Simojoki on julkaissut eri kokoonpanojen kanssa noin 70 äänitettä, jotka sisältävät gospelmusiikkia laidasta laitaan, lastenlauluista rockmusiikkiin. Hän on saanut useita kultalevyjä sekä myös yhden platinalevyn sekä useita tunnustuksia ja palkintoja. Pekka Simojoen Hiljaisuuden lauluja -kokoelma on julkaistu myös 10 eri kielellä, mm. venäjäksi ja arabiaksi. Tuorein julkaisu on suositun Ylistys-CD:n pohjalta koottu englanninkielinen Nordic Praise- CD, joka sai vuoden vaihteessa kultalevyn. Siitä on ilmestynyt myös eestin- ja arabiankieliset versiot. Häneltä on julkaistu myös pari kirjaa sekä useita nuottikirjoja, joista uusin on Exit-nuottikirja. Simojoen tuoreimmat julkaisut ovat soololevy 'Avara' sekä lastenlevyt 'Solinaa' sekä 'Parasta laatua'.

Pekka Simojoki esiintyy myös trubaduurina vieraillen ahkerasti seurakunnissa, kouluissa, leireillä ja tapahtumissa. Erityisesti hänen ideoimansa Majatalo -illat ovat saaneet suuren suosion seurakunnissa ympäri maan. Hän on ollut myös useita kertoja Kirkolliskokousedustajana.

Pekka Simojoki asuu Kangasalla toimien freelancer-muusikkona.

Yhteystiedot:
Rantatie 3, 36200 Kangasala
0500-301649
pekka.simojoki@gmail.com
www.pekkasimojoki.net

Pekka Simojoen tuotanto

Kuvia lehdistön käyttöön


Pekka Simojoki, kuva: Philippe Gueissaz (jpg, 2,2 Mb)


Pekka Simojoki, kuva: Philippe Gueissaz (jpg, 5,5 Mb)


Pekka Simojoki, kuva: Philippe Gueissaz (jpg, 6,5 Mb)


Pekka ja Arja Simojoki, kuva: Vexi Savijoki (jpg, 1,6 Mb)


Arja ja Pekka Simojoki, kuva: Vexi Savijoki (jpg, 2,2 Mb)

sivun alkuun


Simojen kuva  
Suunnittelu ja toteutus: Vexi Savijoki